Projekti

Domov > O KNSS

Razvoj podpore za izboljšanje delovnega okolja v MSP

Podrobnosti o projektu (PDF datoteka, 169Kb)

Namen projekta "Razvoj modela podpore malim in srednjim delodajalcem pri izboljševanju delovnega okolja ranljivim skupinam delavcev", katerega prijavitelj je Univerzitetni inštitut RS - Soča, kot sodelujoča v projektu pa sta ZDOPS in pa KNSS - Neodvisnost, je razviti in preizkusiti model podpore malim in srednjim delodajalcem pri izboljševanju delovnega okolja ranljivim skupinam delavcev.

Spoštovani,

Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije – Soča, skupaj s partnerjema v projektu, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije – GIZ in Konfederacija novih sindikatov Slovenije – Neodvisnost, sodeluje v projektu Razvoj modela podpore malim in srednjim delodajalcem pri izboljševanju delovnega okolja ranljivim skupinam delavcev. Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.

Pred vami je vprašalnik, s katerim želimo izvedeti vaša mnenja o delovnem okolju, odnosih s sodelavci in sodelavkami ter vašem počutju na delovnem mestu. Vse več oseb se namreč sooča s problematiko stresa in izgorelosti na delovnem mestu, bolniškimi odsotnostmi, težavami pri usklajevanju poklicnega in družinskega življenja in podobno. Cilj raziskave je, da z vašo pomočjo pripomoremo k prepoznavanju ključnih dejavnikov in posledic stresa in izgorelosti na delovnem mestu ter na podlagi teh ugotovitev oblikujemo priporočila za zmanjševanje stresa pri delu ter pripomoremo k višji stopnji ozaveščenosti o pomenu zdravja in zdravega delovnega okolja med zaposlenimi, delodajalci in oblikovalci politik. Po zaključku raziskave bodo rezultati dostopni javnosti na spletnih straneh Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije - Soča www.ir-rs.si/, Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije www.zdops.si ter Konfederacije novih sindikatov Slovenije Neodvisnost www.knssneodvisnost.si.

Zahvaljujemo se vam za vaše sodelovanje in pomoč.
Konzorcij partnerjev

>>> VPRAŠALNIK

Akademija KNSS

Vsebina v pripravi.